BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 2, 2009

xdxd


Rosanova:)
Eilsest siis. Kuna täna kuhugi ei lähe ja eile ei jõudnud kirjutada.
Läksime 9.15 bussile. Sässu, Minni ja Hellega. Siis Talli. Vagetasime riided ja hakkasime Minniga vabapidamist tegema. olime 6 kärutäit välja vedanud. Siis tulid teised. Gerda ja Els. Helle tegi siis varssade boksi. Sässu saatsime hena panema. meie minniga vedasime veeküna tühjaks ja Gerda ja Elsu abiga saime selle ka välja. Els oma lumega. Edu sulle ;)
Mina hakkasin ka vabapidamist välja vedama ja Helle tuli ka, oli varssade boksi valmis saanud.
Me siis vedasime- Mina, Sässu ja Gerda. Helle ja Els viskasid peale. Ainult,et mina pidin ise peale viskama..vahepeal ikka visati kah. Aga kuna me peame selle sitta mäe otsa kärutama siis sai päris kõvasti nalja. Minul oli käsitäislaadimine , Gerdal ja Sässul automaatne. Siis tegime oma liikluse mäe peale sõitmiseks:
1) Täis käruga tuleb enne lasta!
2) Tühja käruga tuled alla keskelt ja ääre jätad täis kärule.( Keskel oli lihtsalt jube libe..Gerda käis vist käruga ümber ka)
Igastahes tehes veost järeldused siis : ''Hellele hakkas ratsutajaks , sest siis saab ta sitta visata!'' Tegin isegi ühe laulu..
Olen sitaviskaja,
Päevast päeva sitta viskan ma !
Gerda ''traktori'' mootor oli kõige kehvem ja jäi tihti mäe keskele seisma. Vahel olid ka teeolud suhteliselt nadid. Lõpus käis meil abis ''teetööline'' Els aga talle ei meeldinud väha see töö, sest sitt kallati tema jalgade ette ja keegi enam kaugemale ei viitsinud viia..kui aus olla siis ega väga ei jõudnud ka. Vahepeal suri Gerda ''traktor'' täitsa välja ja kässar ka ei pidanud nii, et tuli pisut mäest tagasi. Sässu käru oli enamasti küll töökorras ja ta oli suhteliselt hea sõiduga, ta suutis vältida ''ummikuid'' ja ''tipptunde''. Kuigi vahepeal olime kolmekesi mäel ja ''ummikus''. Els arvas, et ma olen suht tark, kuna mul on käsitäislaadimine ja mina siis puhata ei saanud ,kui teistele peale ''laeti'' siis sõitsin Gerda sabas, kelle nõrk ''traktor'' tegi suht tihti ''seisakuid''. Siis sain puhata. Minu ''traktor'' igastahes jõudis vist pea iga kord enne alla kui Gerda oma ja ''startis'' veits hiljem kui Gerda oma. isegi lõpus..pooliku ''koormaga'' ei saadud minu ''trakast'' ette ;) Hea tunne oli lõpus..viimase käruga. Kõik oli iluus! Seapuru vedamine oli juba lust, sest Suur gerda ja Pilku tulid ka . Els ja Helle läksid siis vabahüpete koridori üles panema.
Vabahüpped: Mina tegin pilti.;)
Sändy;)

1) Sändy- Tubli oli .Lennutas sitaks hästi ikka. Sitaks hea varu.
2) Unique- Algul oli veits arusaamatusi ringi jooksmisega. aga ka ilusti;)
3)Fiana- Algul lennutas. Pärast tegi siukseid kitsekaid.. lõpuks sai vist normilt.?!
4)Virginia- Oi ,kui tubli oli. Hüppas ikka täiega. Hea varu oli ka ...hea põrge.
5)Honeste- Hüppas. Kihutas ja läks hoobu ja hüppas üle aia ja siis kimas. Aga hästi hüppas.
6)Nelson- Polnud vist küppetuju. aga muidu hästi hüppas küll aga eriti palju ei pandud ka.
7)Unistus- Ikka sama mis Sändyl .Hea küpe ja Põrkas ka.
8)Lancia-Pilte ei saanud. Väiksemaisd hüppas hästi aga kõrgematel blokkis ära. lõpuks sai ilustii!
9)Bellakas( loe Bella-Donna)- Hästi hüppas. Viitsis isegi.
10)Melaneesia- Tegelt oli suht tubli aga jalgu ei viitsinud tõsta.
11) Rosanova- Arvasin, et ta ei taha hüpata aga vastupidi..lendas nagu linnuke. Väga rahul temaga.
12) Hetti- Ka ilusti küppas.
Tegin järelduse : Suure Gerda hobused hüppasid sitaks hea varuga aga Väikse Gerda omad panid ikka mäkra. Lõpus olid ka normid.
Rossust ja Lanciast ning Hettist pilte ei saanudki.
Jahutasin Rosanova maha ja viisime Pilkuga veeküna sisse tagasi. Hobused vahtisid täiega. Lasimne vett ka täis. Siis võtsin Robini ja puhastasin ära. Läksin jalutama ja Säsil tuli ka kaasa. Robinil on täpselt sama hääl mis Nelsonil. Siuke räme kriiskav. Vahepeal tuli Pillekas meile õega vastu (Valentinega- Robini õde;P) Käisime veel veits ja siis tagasi Päris tubli oli. Tegin Jalad ära ja panin ära. Puhastasin Rossu ka korralikumalt ära ja panin ära.
Siis Prääma oma hobuste juurde. Tegin Viplala boksi ära, tõin saepuru, Panin söögi-joogi ette. Siis puhastasin ära. Oi talle meeldis!
Teised piltid panen fotokasse: Sweetykitten-i alla;)
Siis kojuu!
Nüüd sai vist kõik.

0 comments: